Klett

Korpa

Pogledajte vašu korpu.

KatalogOpis

Zbirka zadataka za završni ispit iz srpskog jezika u osnovnom obrazovanju pomoći će ti da obnoviš, utvrdiš, sistematizuješ i poboljšaš znanje pred malu maturu.

Ova zbirka će ti pomoći da se pripremiš za uspešno rešavanje zadataka na završnom ispitu. Pored toga, 425 zadataka koji se nalaze u ovoj zbirci pomoći će ti da bolje razumeš sve zadatke koji će se naći na završnom ispitu jer su pravljeni po istom modelu kao i zadaci koje ćeš susresti na maloj maturi.

Zbirka sadrži 96 standarda koji opisuju šta bi trebalo da znaš i umeš na kraju obaveznog obrazovanja, kao i zadatke koji su zasnovani na njima. Standardi su raspoređeni prema nivoima znanja i ilustrovani su odgovarajućim zadacima iz četiri oblasti nastave srpskog jezika: veština čitanja i razumevanje pročitanog, pisano izražavanje, gramatika (sa leksikom i književnim jezikom) i književnost. Okviri u kojima se standardi nalaze razlikuju se po boji kako bismo ti dodatno olakšalo snalaženje – svetliji okviri u kojima se nalaze obrazovni standardi pripadaju osnovnom nivou znanja, tamniji srednjem, a najtamniji naprednom nivou.

Zadaci koju su zasnovani na zajedničkom tekstu nalaze se u posebnom delu zbirke. U okviru analize datih tekstova bilo je moguće, uz primenu obrazovnih standarda, postaviti pitanja iz različitih oblasti i na različitim nivoima znanja. Na ovaj način su predloženi tekstovi postali polazna osnova za utvrđivanje i vrednovanje stečenog znanja.