Klett

Vesti

 • 23.10.2017, 16:01

  Dodeljena nagrada autoru pobedničkog romana u akciji Čitalački maraton

  Na konkurs za neobjavljeni roman za mlade čitaoce stiglo je preko 200 rukopisa. Konkurs je zatvoren 30. jula 2017. godine.

  Detaljnije

 • 22.08.2017, 12:36

  Promovišite čitanje - oformite Čitalački klub u osnovnoj školi u kojoj radite!

  Svi nastavnici srpskog jezika koji se prijave do 15. novembra 2017. godine, treba da oforme Čitalački klub u svojoj školi i održe sa mladim članovima – učenicima svoje škole, pet radionica u toku školske godine, svaku u trajanju od jednog školskog časa. Za sve radionice nastavnici će dobiti detaljne instrukcije za rad. Tema za svaku od radionica biće jedan od pet romana objavljenih u okviru Čitalačkog maratona. Svi učenici koji budu članovi kluba dobiće pobednički roman na poklon.

  Detaljnije

 • 07.06.2017, 16:02

  Predajete srpski jezik od petog do osmog razreda? Želite li da budete član Glavnog žirija i da oformite Čitalački klub?

  Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je Izdavačka kuća Klett pokrenula akciju Čitalački maraton. Čitalački maraton nije profitabilna, već društveno odgovorna akcija. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja podržalo je ovu akciju s ciljem da se nastavnici srpskog jezika u osnovnim školama podstaknu da formiraju čitalačke klubove od početka školske 2017/18. godine i da tako stimulišu učenike da čitaju dodatnu literaturu (DOPIS).

  Detaljnije

 • 11.05.2017, 15:27

  Raspisan Konkurs za neobjavljeni roman za mlade čitaoce od 11 do 14 godina

  Izdavačka kuća Klett sa zadovoljstvom najavljuje pokretanje akcije Čitalački maraton koja ima za cilj da: neguje srpsku književnost za decu i mlade, motiviše mlade od 11 do 14 godina za čitanje, podstiče čitanje s razumevanjem i samim tim uspešnije učenje mladih, formira Čitalačke klubove u osnovnim školama Srbije, pruža dodatnu stručnu podršku nastavnicima, podrži izdavaštvo za mlade u Srbiji.

  Detaljnije