Klett

Izdavačka kuća Klett obeležila desetogodišnjicu poslovanja u Srbiji

 

U maju 2014. godine Izdavačka kuća Klett obeležila je veliki i važan jubilej: desetogodišnjicu poslovanja u Srbiji. Tim povodom organizovali smo trodnevnu proslavu i ugostili kolege i saradnike iz ostalih evropskih članica Grupe Klett.

Gostima smo pokazali lepu stranu Srbije: prirodne lepote Zasavice, manastire Fruške gore, ali i urbani život Beograda i Novog Sada. Naši gosti, svesni velike prirodne katastrofe koja je zadesila Srbiju, želeli su da daju svoj doprinos u akciji pomoći nastradalima u poplavama, te smo organizovali dobrotvornu aukciju na kojoj je prikupljeno 20.000 evra.

Obeležavanje jubileja kulminiralo je Svečanom akademijom u hotelu Hajat, 26. maja. Nakon nastupa dečjeg hora Horislavci i akademskog hora Collegium Musicum, gostima su se obratili Gordana Knežević Orlić, direktorka Izdavačke kuće Klett u Srbiji, Rok Kvaternik, generalni direktor Grupe Klett u istočnoj Evropi i Filip Hausman, predsednik upravnog odbora Grupe Klett u Nemačkoj. Oni su istakli kvalitet poslovanja zahvaljujući kojem je Klett u Srbiji, od male redakcije u kojoj je radilo četvoro ljudi, za samo deset godina prerastao u najvećeg privatnog obrazovnog izdavača u zemlji.

Na Svečanoj akademiji predstavljena je i prva knjiga planirane trotomne publikacije Antologija srpske muzike za dečji i ženski hor kompozitora druge polovine XIX i prve polovine XX veka, čije su autorke Gordana Karan i Dragana V. Jovanović. Tom prilikom najavljeno je da će Izdavačka kuća Klett, u znak obeležavanja svog jubileja a sa ciljem da poboljša i pospeši negovanje srpske horske baštine darovati po jedan primerak prve knjige Antologije svim osnovnim školama kao i svim muzičkim školama u Srbiji.