Klett

20.11.2017, 13:43

Klett nemačka dualna škola na Serbian Vision Multikongresu

Klett nemačka dualna škola, projekat u okviru Klett Grupe, predstaviće se u nedelju 26.11.2017. sa početkom u 12:15 časova u okviru Serbian Visions 2017 koji će biti organizovan u Hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu, što će biti prilika da se naša stručna i šira javnost upozna sa nemačkim dualnim konceptom stručnog obrazovanja. 

Klett nemačku dualnu školu čine ljudi koji su odgovorni poznavaoci svog posla, koji u oblasti stručnog obrazovanja imaju bogato iskustvo, a u svom radu prepoznaju i primenjuju savremene tokove u stručnom obrazovanju.

 

 

Dualno obrazovanje zahteva izuzetnu sponu škole i privrede i kao takvo predstavlja učenje na radnom mestu.

Posetioci Kongresa će čuti stručnjake iz Nemačke i Srbije koji će održati predavanje o savremenim idejama i tokovima u sferi stručnog obrazovanja kao i o novom konceptu nemačke dualne škole. Ovom prilikom razgovaraće se i o načinu na koji kompanije mogu dugoročno da obezbede stručan kadar prema sopstvenim potrebama, a u skladu sa planiranim razvojem.

Prihvatanjem ovog koncepta pokazujemo i društvenu odgovornost prema budućim generacijama i da postoje načini da se utiče na odliv mladih iz naše zemlje.  

Projekat razvoja dualnog obrazovanja podržan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Privredne komore Srbije i Nemačko-srpske privredne komore sa ciljem da se privreda aktivno uključi u kreiranje obrazovanja kao i u definisanje tržišnih potreba za kadrovima.

 

*************

Klett German dual school, a project organised by Klett Group, will be presented on Sunday, 26th November 2017 starting at 12:15h at Serbian Visions 2017 organised in Radisson Blu Old Mill Hotel in Belgrade. This will be a nice opportunity for our professional and general audience to learn about German dual concept of vocational education.  

People behind Klett German dual school are responsible professionals with rich experience in the field of education following and implementing contemporary trends in education.

Dual education demands close cooperation between schools and the economy and as such means learning in the workplace.

Visitors will have a chance to hear German and Serbian experts giving talks on modern ideas and trends in the sphere of vocational education and on new German dual school concept. One of the topis discussed will be how companies can provide appropriate professional workforce tailored for their specific needs and in accordance with their planned development.

By accepting the concept, we prove that we are socially responsible toward future generations and that there is a way to prevent brain drain from our country.

Dual education project is supported by the Ministry of Education, Science and Technological Development, Chamber of Commerce and Industry of Serbia and AHK Serbia with the aim to actively involve the economy in organizing education and defining labor market demand.