Klett

Korpa

Pogledajte vašu korpu.

KatalogOpis

Radna sveska sa istorijskom čitankom za peti razred osnovne škole pripada radnim sveskama nove generacije. Usklađena je sa Obrazovnim standardima za kraj obaveznog obrazovanja i sadrži pitanja i zadatke koji u potpunosti prate i dopunjuju sadržaj udžbenika.

Raznovrsna pitanja u kojima je potrebno pronaći materijalne greške, docrtati neme karte ili dopuniti iskaze tačnim podacima stimulišu samostalan rad, navode učenike da upoređuju i samostalno izvode zaključke, da sveobuhvatnije sagledavaju istorijske događaje i ličnosti, i da analiziraju uzroke i posledice istorijskih dešavanja. Pažljivo odabrani odlomci iz istorijskih izvora prilagođeni su uzrastu učenika i podstiču njihovu znatiželju.

 

Reč evaluatora

„Važnu komponentu radne sveske čine znalački odabrani odlomci iz karakterističnih istorijskih izvora i odgovarajuće istoriografske literature. Zastupljenost ove vrste tekstova podstiče na samostalno traganje za istorijskim znanjima i razvija istorijsko mišljenje. Zahvaljujući tome, radna sveska umnogome doprinosi slikovitosti i jasnoći istorijskih sadržaja predviđenih nastavnim planom i programom.”

dr Mihael Antolović