Klett

Korpa

Pogledajte vašu korpu.

KatalogOpis

Udžbenik za sedmi razred osnovne škole je radni udžbenik koji na osoben način dočarava učenicima buđenje duha renesanse, velika otkrića i pronalaske, uzroke revolucija 18. i 19. veka, postepeno oslobađanje Balkana od osmanske vlasti i druge pojave koje su obeležile novi vek.  

Udžbenik je osmišljen i dizajniran tako da podstiče znatiželju kod učenika. Prožet je sadržajima iz književnosti i likovne umetnosti i bogat ilustracijama koje đacima približavaju razdoblje novog veka. Informativan je i pisan jasnim jezikom, primerenim uzrastu kojem je namenjen. Dodatni didaktički sadržaji olakšavaju učenje i pamćenje najznačajnijih istorijskih događaja, a istovremeno ističu imena i dela važnih istorijskih ličnosti.

Osim osnovnih informacija, svaka lekcija sadrži tekstove za one koji žele da znaju više. Provera znanja na kraju svake lekcije pomoći će đacima da usvoje, sistematizuju i obnove gradivo.

 

Reč recenzenta

„Pred nama je moderan udžbenik koji sadržajem, ilustracijama i metodičko-didaktičkom aparaturom zadovoljava sve potrebe i kriterijume savremene nastave koja ima za cilj razvijanje sposobnosti, znanja i veština učenika shodno njihovim interesovanjima i sposobnostima.”

Bojana Stevanović, profesorka istorije u OŠ „Kosta Abrašević” u Resniku