Klett

Sadržaj

Hemija


Najavljujemo nove udžbenike hemije za 7. i 8. razred osnovne škole i prateće zbirke zadataka s laboratorijskim vežbama. Oba udžbenika imaju mnogo strukturnih komponenata čiji je cilj da kod učenika razviju aktivan odnos prema predmetu i omoguće sagledavanje sadržaja hemije u različitim kontekstima. Novim strukturnim komponentama nastojali smo da motivišemo učenike za učenje hemije, da aktiviramo njihova prethodna znanja i dovedemo ih u vezu sa sadržajem novih lekcija. Radi toga, u udžbeniku za sedmi razred na početku svake lekcije osmišljen je Strip, a u udžbeniku za osmi razred Podsetnik i Korak dalje.

Hemija je eksperimentalna nauka i oba udžbenika sadrže brojne oglede kao oslonce u saznavanju svojstava supstanci. Taj pristup dodatno podržavaju laboratorijske vežbe u pratećim zbirkama.

Učenici mogu pratiti napredovanje u učenju rešavanjem pitanja i zadataka na kraju svake lekcije. U zbirci zadataka napredovanje se može pratiti i u odnosu na Obrazovne standarde za kraj obaveznog obrazovanja. Time se đaci pripremaju za završni ispit koji će po novom sistemu obuhvatiti i hemiju.


Hemija 7, udžbenik

Udžbenik hemija za sedmi razred osnovne škole ima mnogo strukturnih komponenata čiji je cilj da kod učenika razvija aktivan odnos prema predmetu i omoguće sagledavanje sadržaja hemije u različitim kontekstima.

750,00 din
Hemija 7, zbirka zadataka

Zbirka zadataka sa laboratorijskim vežbama  za sedmi razred u potpunosti prati redosled nastavnih jedinica iz udžbenika.

560,00 din
Hemija 8, udžbenik

Učenici se u osmom razredu upoznaju s osnovama neorganske i organske hemije. Hemijski elementi, koje su njihove oznake i svojstva, ima li ih u živim bićima, kako nastaju organska jedinjenja?

750,00 din
Hemija 8, zbirka zadataka

Zbirka zadataka sa laboratorijskim vežbama za osmi razred predviđa daleko viši nivo samostalnosti u izradi i rešavanju zadataka.

560,00 din
ZNAM ZA MATURU - Zbirka zadataka za završni ispit iz hemije

Zbirka Znam za maturu – hemija sadrži standarde koji opisuju šta bi učenici trebalo da znaju i umeju na kraju obaveznog obrazovanja.

349,00 din