Klett

Sadržaj

Likovna kultura


Likovna kultura 1, udžbenik za prvu godinu gimnazije društveno-jezičkog smera i

U udžbeniku su obrađene epohe u razvoju ljudske civilizacije od pojave umetničkog stvaranja u praistoriji, preko umetnosti i kulture Egipta i Mesopotamije, antičke Grčke i Rima, sve do ranohrišćanske umetnosti, sa posebnim osvrtom na arheološke spomenike na tlu Srbije.

760,00 din
Likovna kultura 1, udžbenik za prvi razred gimnazije prirodno-matematičkog smera

Udžbenik Likovna kultura 1 usklađen je sa Nastavnim planom i programom za prvi razred gimnazije prirodno matematičkog smera i opšteg tipa. Udžbenik je obima 146 strana i podeljen je na 14 poglavlja.

760,00 din
Likovna kultura 2, udžbenik za drugu godinu gimnazija društveno-jezičkog smera i

U udžbeniku su obrađene umetničke epohe srednjeg veka - vizantijska umetnost, romanika, gotika, kao i islamska umetnost, umetnost renesanse i manirizma. Velika pažnja je posvećena srpskoj srednjevekovnoj umetnosti.

760,00 din
Likovna kultura 2, udžbenik za drugi razred gimnazije prirodno-matematičkog smer

Udžbenik Likovna kultura 2 predviđen je za korišćenje u nastavi likovne kulture za učenike drugog razreda gimnazije prirodno-matematičkog smera i opšteg tipa i usklađen je sa Nastavnim planom i programom. Udžbenik je obima 152 strane i podeljen je na 9 poglavlja.

760,00 din
Likovna kultura 3, udžbenik za treću godinu gimnazija društveno-jezičkog smera i

Ovaj udžbenik na razumljiv i pristupačan način približava vrednosti umetničkog stvaralaštva učenicima, dok nastavnicima nudi ideje koje će obogatiti nastavu likovne kulture.

760,00 din
Likovna kultura 4, udžbenik za četvrtu godinu gimnazija društveno-jezičkog smera

Udžbenik za četvrti razred gimnazije društveno-jezičkog smera i specijalizovano-filološka odeljenja uvodi učenike u raznovrstan i uzbudljiv svet moderne i savremene umetnosti, koja se na razumljiv način približava mladim generacijama.

760,00 din